Obaveštavamo vas o okruglom stolu „Položaj žena na tržištu rada“ koji organizuje Mreža alumnistkinja Akademije dijaloga za mlade žene u saradnji sa Fakultetom političkih nauka, Univerziteta u Beogradu. Okrugli sto će biti održan u petak, 10. marta 2017. godine na Fakultetu političkih nauka u slušanoci 6, Jove Ilića 165, Beograd od 17h.

Povod za debatu je obeležavanje Međunarodnog dana žena. Na našem okruglom stolu razgovaraćemo o tome u kakvom su danas položaju žene na tržistu radakakva su njihova pravakoje institucije ih štitekakav je položaj dvostruko marginalizovanih pripadnica manjinskih grupa.

O ovim temama će govoriti:

  • Jovan Protić, Međunarodna organizacija rada
  • Vesna Bajić, Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost
  • Sanja Ćopić, Viktimološko društvo Srbije
  • Zorana AntonijevićMisija OEBS-a u Srbiji

Moderatorka: Miljana Pejić, Mreža alumnistkinja Akademije dijaloga za mlade žene. Uvodnu reč će dati predstavnici misija OEBS-a na Kosovu i u Srbiji (TBC).

Mreža alumnistkinja Akademije dijaloga okuplja mlade žene iz Beograda i Prištine, sa ciljem osnaživanja dijaloga između dve zajednice. Akademija je deo Follow Us inicijative koju čine istaknute političarke i aktivistkinje iz Beograda i Prištine. Inicijator i fasilitator Akademije i Inicijative je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju.

okrugli-sto-poster