Tokom poslednjih dvadeset i šest godina, Centar za ženske studije stvarao je alternativne obrazovne prostore u Srbiji, učestvovao u ženskoj aktivističkoj mreži i produkciji znanja iz oblasti feminističke teorije, ženskih studija i studija roda. Centar svojim predavačkim, istraživačkim i izdavačkim aktivnostima promoviše solidarnost i otvorenost za razlike, dok biblioteka, arhiva, legati i naše društvene mreže pružaju dragocen prostor za čuvanje i prenošenje feminističkih znanja.

Sada pozivamo nove saradnice da se priključe u dole navedenim aktivnostima Centra.

1. Kursevi

Pozivamo zainteresovane i motivisane feministikinje da pošalju predloge novih kurseva kojima bismo obogatile postojeći jednogodišnji alternativni program (potrebno je poslati koncept kursa, kratke opise deset predavanja, spisak predavačica, i predlog uže i šire literature). Molimo vas, za uvid u prethodne programe, pogledajte kurseve koji su u okviru alternativnog programa organizovani u poslednjih pet godina na www.zenskestudie.edu.rs.

Novi predloženi kursevi mogu biti vezani za feminističke kritike i doprinose određenim akademskim disciplinama (antropologija, psihologija, filozofije, ili/i druge) ili mogu biti tematski vezani za određeni fenomen (mediji, nasilje, obrazovanje ili/i druge).

 2.  Moduli

Pozivamo zainteresovane i motivisane feministkinje da pošalju predloge novih jednodnevnih modula         kojima bismo proširile ponudu našeg predavačkog programa (potrebno je poslati koncept modula, kratke    opise za tri ili četiri predavanja i/ili radionice, spisak predavačica/facilitatorki i predlog uže i šire literature). Molimo vas, za uvid u održane jednodnevne module pogledajte stranicu www.zenskestudie.edu.rs

 3. Predavanja

Pozivamo zainteresovane i motivisane feministikinje, koje se bave  novim i interesantnim temama/istraživanjima da pošalju predlog jednog predavanja u trajanju od 90 minuta (što uključuje i vreme za pitanja studentkinja i diskusiju), uz prateću literaturu. Ovaj poziv je upućen onima koje ne žele da koordiniraju kurs (10 predavanja) ili modul (3 predavanja), nego žele da nezavisno od većih celina samo da održe pojedinačno predavanje.

Procedura:

Molimo da najkasnije do 25. juna 2018. na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. pošaljete prijavu u kojoj je jasno naznačeno za koju programsku aktivnost se prijavljujete i popune kontakt informacije.  Takođe, uz svaku prijavu vas molimo da pošaljete i kratku radnu biografiju (do jedne stranica) iz koje se jasno vidi vaše opšte obrazovanje, kao i posebno obrazovanje iz oblasti ženskih i/ili rodnih studija, kao i vaše radno (predavačko) i aktivističko iskustvo vezano za feminizam i ženska prava.

Važna napomena: Centar za ženske studije je u procesu razvoja svojih obrazovnih aktivnosti. Uspešne aplikacije će biti uvrštene u ponudu, i sprovedene u zavisnosti od finansijskih sredstava. Prednost će imati teme i novi pristupi, oni koji nisu bili na raspolaganju u prethodnom periodu,  kako bi uz saglasnost Saveta i uz podršku operativnog tima Centra za ženske studije razvile inovativne obrazovne programe i doprinele razvoju feminističkog obrazovanja i pedagogije.