Centar za ženske studije je, u okviru „Galerije mogućnosti“, održane 27. decembra, na Akademiji poslovnih veština 4.0, predstavio svoj rad. Nađa Duhaček, koordinatorka predavačkog programa, tom prilikom je istakla značaj proizvodnje feminističkih znanja i najavila održavanje sledeće Digitalne feminističke škole.

CŽS na Akademiji poslovnih veština

Ove godine, četvrta Akademija poslovnih veština, koju su zajedno organizovali Centar za društveni razvoj Complexus i Novosadska ženske inicijativa, posvećena je potrebama mladih žena. Kroz niz predavanja, učesnice su mogle da se informišu o strategijama traženja posla, upravljanju finansijama i organizovanju sopstvenog vremena. U nedelju, 27. decembra, organizovana je „Galerija mogućnosti“ u okviru koje su predstavljene organizacije civilnog društva: Iz kruga Vojvodina, Srce – centar za podršku i prevenciju samoubistva, SOS ženski centar, Autonomni ženski centar, Irida, Centar E8, Biznis na štiklama Centar za ženske studije.

Nađa Duhaček, koordinatorka predavačkog programa, predstavila je ukratko istoriju Centra za ženske studije, kroz osvrt na brojne obrazovne inicijative i proizvodnju feminističkog znanja. Takođe, naglasila je važnost biblioteke, arhive CŽS i Žindok-a, kao i legata Žarane Papić i Nede Božinović.

Nađa Duhaček

Ovo je prva javna prezentacija na kojoj je najavljeno održavanje sledeće Digitalne feminističke škole, za koju će upis početi u februaru 2021. godine. Za više informacija, pratite naš sajt, Facebook stranicu i Instagram nalog.