U narednom periodu, Centar za ženske studije će nastaviti ciklus razgovora čiji je cilj da istraže savezništvo feminizma, queera i levice. Drugi razgovor u ovom ciklusu, “Kakve su feminističke i queer utopije?”, biće održan 8. oktobra u 18 časova.

Nakon prvog razgovora, “Šta se desilo sa rodom?”, održanog u junu mesecu 2021. godine, Centar za ženske studije, uz podršku Fondacije Kvinna till Kvinna, organizuje i drugi razgovor čiji je cilj da istraži kreativne i konstruktivne načine razgovora o temama koje se prećutkuju ili provociraju toksične rasprave i na taj način smanjuju mogućnosti buduće zajedničke borbe. Naredni razgovori u okviru ciklusa koji organizujemo u susret 8. martu 2022. godine i tridesetogodišnjici Centra za ženske studije će biti organizovani u periodu od 8. oktobra do 8. decembra.

fbCovertxt 1

Na drugom razgovoru u okviru ovog ciklusa promišljaćemo zajedno sa Ksenijom Forca, Ninom Čolović i Jovanom Džolijem Uroševićem maštovite i konstruktivne feminističke i queer utopije, kao i odgovore na pitanja o savezništvu između feminizma, queera i levice

Uz moderatorke razgovora, Nađu Bobičić i Laru Končar, razgovaraćemo o tome kakvo je ovo savezništvo sada, kakva je njegova budućnost, ali i šta je ono što je još uvek u ovom savezništvu (ne)zamislivo.

Ovo je drugi u nizu razgovora koji Centar za ženske studije organizuje, a na narednim razgovorima ćemo govoriti i o tome zašto već dve godine nema osmog marta ali i koje nam mogućnosti za nova savezništa ovaj datum pruža. Za više informacija o narednim razgovorima, zapratite Fejsbuk i Instagram stranicu Centra za ženske studije.

 

Razgovor “Kakve su feminističke i queer utopije?” biće održan 8. oktobra u 18 časova, putem platforme Zoom, a za učešće u njemu se možete prijaviti na ovom linku.

 

Projekat je finansijski podržan od Fondacije Kvinna till Kvinna, svu odgovornost za sadržaj i iznete stavove snosi Centar za ženske studije