U toku priprema za obeležavanje treće decenije postojanja Centra za ženske studije, odlučile smo da u potpunosti digitalizujemo arhivu Ženskih studija, akademskog časopisa koji je pokrenut u prvim godinama rada naše organizacije. Ovog petka objavljujemo jedanaesti i dvanaesti broj (dvobroj) časopisa Ženske studije, koji je izdat 2000. godine.

Časopis je izlazio sedam godina, od 1995. do 2002. godine, tri puta godišnje. Objavljeno je ukupno 15 brojeva, koji će od sada biti dostupni i u skeniranoj verziji. U narednih nekoliko nedelja pratite naš sajt i naše profile na društvenim mrežama Facebook i Instagram, jer ćemo svakoga petka objavljivati po jedan broj, odnosno, dvobroj, u okviru akcije Teorijski petak.

biblioteka1

U jedanaestom i dvanaestom broju (dvobroju) časopisa Ženske studije, čije su teme Antropologija razlike - Rada IvekovićDekonstrukcija i feminizam, možete pročitati tekstove Miglene Nikolčine, Biljane Dojčinović Nešić, Rade Iveković, Nadežde Čačinović, Biljane Kašić, Branke Arsić, Vesne Bogojević, Žaka Deride, Pegi Kamuf, Elizabet Gros, Anđelke Milić i Zorice Mršević.

Prvi temat, Antropologija razlike - Rada Iveković  su priredile Jasmina Lukić Branka Arsić, dok je drugi temat, Dekonstrukcija feminizma, priredila Branka Arsić.

Jedanaesti i dvanaesti broj (dvobroj) digitalizovanog izdanja časopisa Ženske studije je dostupan na ovom linku.

 

Digitalizaciju časopisa Ženske studije je omogućio Rekonstrukcija ženski fond, a objavljivanje svih brojeva časopisa, u okviru Teorijskog petka, podržano je u sklopu projekta ACT – za aktivno građanstvo, uz podršku SDC/Građanske inicijative.