U toku priprema za obeležavanje treće decenije postojanja Centra za ženske studije, odlučile smo da u potpunosti digitalizujemo arhivu Ženskih studija, akademskog časopisa koji je pokrenut u prvim godinama rada naše organizacije. Ovog petka objavljujemo poslednji broj časopisa Ženske studije, koji je izdat 2002. godine.

Časopis je izlazio sedam godina, od 1995. do 2002. godine, tri puta godišnje. Objavljeno je ukupno 15 brojeva, koji će od sada biti dostupni i u skeniranoj verziji. Do sada smo objavile svih 15 brojeva na našem sajtu, u okviru Teorijskog petka, a ukoliko vam je neki od njih promakao, možete ih naći u okviru vesti u kategoriji Biblioteka.

biblioteka1

U dvobroju četrnaestog i petnaestog broja časopisa Ženske studije možete pročitati tekstove Dejvida Vilisa, Elizabet Gros, Čarlsa Šepardsona, Jelisavete Blagojević, Marije Suares-Lafuente, Karmen Ruis-Tilve Arijas, Mirijam Alvares, Marije Donapetri, Sare Suares Solis, Marine Majoral Sonje Rivere Valdes.

Teme ovog, poslednjeg, dvobroja su Čarls Šepardson: Etika ženske ljubavi (priredila Branka Arsić) i Savremena španska književnost koju su pisale žene (priredila Marija Suares-Lafuente).

Četrnaesti i petnaesti broj (dvobroj) digitalizovanog izdanja časopisa Ženske studije je dostupan na ovom linku.

 

Digitalizaciju časopisa Ženske studije je omogućio Rekonstrukcija ženski fond.  Rad Centra za ženske studije je institucionalno podržan od strane Vlade Švajcarske kroz projekat Zajedno za aktivno građansko društvo - ACT, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.