fpn

Centar za studije roda i politike
Univerzitet u Beogradu – Fakultet političkih nauka

 

Prepoznavanje nasilja uopšte, a posebno nasilja prema ženama je deo različitih međunarodnih dokumenata, kao i domaćih zakona i strategija. Iako se institucionalni mehanizmi intervencije polako razvijaju, implementacija zakona koji štite pravo na život bez nasilja nije zadovoljavajuća.  U dugoročnom rešavanju problema nasilja prema ženama, poseban značaj zauzimaju mere prevencije, kao i pitanja: kakvu ulogu u tome može da igra škola, zatim, koju ulogu ima porodica itd.

Centar za studije roda, Fakulteta političkih nauka – Univerziteta u Beogradu sproveo je "Istraživanje rodno zasnovanog nasilja u školama u Srbiji".  Tim povodom Centar za studije roda organizuje naučni skup na kome će rezultati ovog istraživanja biti pretpostavka za raspravu o nasilju i rodnim ulogama pre svega u školskom okruženju, kao i za razgovor o ostalim srodnim pitanjima.

U petak, 24. aprila sa početkom u 10:00
na Fakultetu političkih nauka u Beogradu
održaće se skup čija je
TEMA

Nasilje u školi: feministička promišljanja empirijskih istraživanja

Molimo da svoj dolazak potvrdite na e mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do utorka, 21. aprila (subject: Za skup Nasilje u školi).