Važna napomena: Zbog velikog interesovanja, zanimljivo napisanih molbi i sećanja na naše studentske dane - za Prijave za Digitalnu feminističku školu pomeramo rok do 21. februara.

Centar za ženske studije upisuje 29. generaciju polaznica i polaznika svog obrazovnog programa, odnosno drugu generaciju Digitalne feminističke škole.

Digitalna feministička škola je dvosemestralni obrazovni program koji pruža osnovne uvide o istoriji pokreta za ženska prava, feminističkim teorijama, i drugim povezanim društvenim i političkim pitanjima. Pored teorijskih znanja, program podstiče i praktične veštine bezbednog korišćenja modernih tehnologija, mentorsku pomoć u pisanju različitih žanrova, kao i osnovne veštine komunikacije. Tokom dva semestra, polaznice i polaznici će imati priliku da čuju barem 20 predavanja, čitaju tekstove o feminističkoj teoriji, učestvuju u radionicama, a tokom čitavog procesa biće uključene/i u stvaranje feminističkih fanzina koje će Centar za ženske studije objaviti na jesen 2021. godine.

DFS 2021

Digitalna feministička škola će se odvijati preko platformi discord i zoom. Prethodno iskustvo na ovim platformama nije neophodno, ali radoznalost i spremnost za učenje jesu. Drugim rečima, program je otvoren svima koje i koji mogu da prate predavanja i učestvuju u diskusijama preko interneta na našem (BHSC) jeziku, bez obzira na mesto prebivališta. Zadovoljstvo nam je da nastavimo praksu pružanja feminističkog obrazovanja bez obzira na granice, i da nastavimo razmenu sa svima koje i koji žive u državama nastalim raspadom Jugoslavije. Pozivamo sve zainteresovane da se prijave.

Učešće u programu je besplatno. Polaznice/ci koje/i uspešno završe program će dobiti sertifikat.

Ukoliko želite da učestvujete u Digitalnoj feminističkoj školi preuzmite prijavu  za upis, i popunjenu je prosledite na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 19. februara.

Primljene/i učesnice/i će biti obaveštene/i o rezultatima do 1. marta.

Predavanja će početi u ponedeljak, 8. marta.

Za dodatne informacije o upisu i programu obratite se na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Informacije o našim obrazovnim programima mogu se naći na sajtu Centra za ženske studije.

Program Digitalne feminističke škole se organizuje uz podršku fondacije OAK/Trag, a rad Centra za ženske studije se odvija uz pomoć institucionalnog granta u sklopu projekta ACT – za aktivno građanstvo, uz podršku SDC/Građanske inicijative.