Centar za ženske studijeBeFem, feministički kulturni centar nastavljaju dugogodišnju saradnju i organizuju dvodnevni modul „Feministička medijska kultura: proizvodnja roda”

Tokom vikenda, 27. i 28. marta preko zooma, polaznice/ci će imati priliku da čuju šest predavanja kroz koja se problematizuju različite medijske prakse koje se bave proizvodnjom i reprezentacijom rodnih identiteta, kao i medijskom konstrukcijom socijalne stvarnosti.

Feministicka medijska kultura proizvodnja roda

U nastavku možete pogledati raspored modula „Feministička medijska kultura: proizvodnja roda”.

27. mart, 12:00 – 16:00

  • Missrepresentation: žene u javnom i političkom prostoru  (Jelena Višnjić, Mirjana Mirosavljević i Snježana Milivojević)
  • Nasilje, žene, mediji: kratak vodič ka sigurnosti žena (Tanja Ignjatović)
  • Emotivni zivoti partizanki u filmu i svedočenjima (Olga Dimitrijević)

28. mart, 12.00 – 16:00

  • Televizija, reprezentacija i rod (Dubravka Đurić) 
  • Rijaliti programi, kritičko čitanje i medijska pismenost (Marijana Matović)
  • Feminizam u serijama, kapitalististicki trend i/ili politika (Jelisaveta Blagojević, Nađa Bobičić i Nađa Duhaček)  

Prijave počinju danas i traju do 15. marta. Dovoljno je da na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. pošaljete kratko motivaciono pismo.

Program je besplatan i otvoren za sve koje/koji govore naš jezik. Drugim rečima, ohrabrujemo prijave svih aktivistkinja, studentkinja i teoretičarki koje govore naš jezik, bez obzira gde žive.

 

*Rad Centra za ženske studije se odvija uz pomoć institucionalnog granta u sklopu programa ACT – za aktivno građanstvo, uz podršku SDC/Građanske inicijative.